You are here: Home » Architectuur » Glazen balkon op 103e etage

Glazen balkon op 103e etage

geschreven door Constance

Er is enige moed voor nodig om op 412 meter hoogte op een glasplaat van bijna 4 cm dikte te gaan staan, maar dan heb je wel een heel bijzonder uitzicht.

De hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten, de Sears Tower in Chicago, krijgt een nieuwe naam. De zwarte toren van 110 verdiepingen wordt deze zomer genoemd naar de Britse verzekeringsmaatschappij Willis Group Holdings en krijgt dan de naam Willis Tower.

De Sears Tower heeft er sinds donderdag een duizelingwekkende attractie bij. Het geheel glazen balkon op 412 meter hoogte is nu open voor publiek. ‘The Ledge’ (‘richel’ of vooruitstekende rand’) vormt de voorbode van een ingrijpende renovatie van de hoogste wolkenkrabber van de VS.

Het idee voor het glazen balkon is volgens vertegenwoordigers van de toren geboren uit de vele afdrukken van voorhoofden op de ramen van het huidige uitkijkplatform. Het balkon op de 103e etage bestaat uit drie lagen glas van elk 1,3 centimeter dik.

De 442 meter hoge toren in Chicago ondergaat de komende jaren grootscheepse veranderingen. Het gebouw wordt voorzien van duurzame energiesystemen en beplanting op verschillende hoogten. Daarnaast wordt de entree vernieuwd en wordt er aan de voet van de toren een park aangelegd.
De Sears Tower was met zijn 442 meter 25 jaar de hoogste wolkenkrabber van de wereld, tot de opening van de Petronas torens in het Maleisische Kuala Lumpur. De Sears-onderneming had de toren begin jaren negentig al verlaten.

Bron: Architectenweb

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com