You are here: Home » Events » Kroonluchter voor de 21ste eeuw!

Kroonluchter voor de 21ste eeuw!

geschreven door Constance

Koninklijke Philips Electronics kondigt momenteel tijdens de Euroluce International Lighting Fair in Milaan, een doorbraak aan op het gebied van solid-state verlichting, die een nieuwe definitie betekent van de rol die verlichting speelt in je woning.

De OLED-concepten, OH…LEDs! genaamd, omvatten ontwerpen voor een staande vloerlamp, een wandlamp, een tafellamp en een plafondlamp. Die zijn alle voorzien van zacht opgloeiende OLED lichtpanelen (decoratieve verlichting) in een slanke, elegante armatuur, en LED’s voor functionele verlichting (bijv. leeslicht).

In verticale positie zijn de panelen van de vloer- en tafellampen elegant gestroomlijnde spiegelende vlakken. Als ze enigszins gekanteld worden, ‘ontwaken’ de OLED-panelen en lichten dan op, waardoor zij veranderen in decoratieve objecten met een lichtsterkte die met een gebaar kan worden aangepast. LED’s die zijn geïntegreerd in het OLED-paneel leveren een functionele downlight als het vlak in een meer horizontale positie staat. Het concept voor wandmontage heeft dezelfde interactieve mix van functioneel en decoratief licht, evenals een ‘ambi-light’ die de wand achter de armatuur in een zachte wolk van licht hult. Het plafondmodel is voorzien van meerdere panelen die een afgewogen mix geven van decoratief naar boven gericht licht en functioneel licht naar beneden. Dit laatste kan met een handbeweging veranderd worden – het is werkelijk een kroonluchter voor de 21ste eeuw.

Kijk voor meer informatie en de videofilm op de site over OLED van Philips

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com