You are here: Home » Gadget test » Vouwfiets test

Vouwfiets test

geschreven door Constance

Ik heb afgelopen week al aangekondigd dat ik momenteel een heel hip vouwfiets thuis heb, als testexemplaar. (Je kunt het 1e artikel nalezen.)

Ik heb (samen met testman) een vergelijkende test gedaan tussen mijn ‘eigen’ Dahon vouwfiets en de feloranje Strida en er zijn nogal wat verschillen.

Als je de Strida opvouwt is ie echt een stuk kleiner dan de Dahon en daardoor kan je ‘m makkelijker opbergen in de trein (hij past nl. in de Intercitys en Sprinters precies tussen de banken) en de metro. Ook is ie heel handig om mee te nemen in de achterbak van je auto of (als je een boot hebt) op de boot.

Het bekende smeer- en olieprobleem is ook verleden tijd (volgens testman het allergrootste voordeel van de Strida) want de Strida heeft geen ketting maar een rubber aandrijfband. De Strida heeft 
schijfremmen (voor en achter), een klein bagagedragertje (voor
max. 5 kg.), een verlichtingsset en een gelzadel. (Je kunt je Strida nog opleuken met heel veel accessoires.)

De ingeklapte Strida moet je voor je uitduwen maar wij (testman en ik) missen een handvat waar je de Strida aan kan vasthouden als je op stations de trap op- en afgaat.

In- en uitklappen is niet moeilijk, en na een paar keer doen, is het echt een fluitje van een cent.

Onze eigen Dahon is meer een echte fiets, de wielen zijn 20′ en die van de Strida 20′ en fietst daardoor ook meer als een normale fiets. Een nadeel is dat de Dahon daardoor wel meer ruimte inneemt als je hem opvouwt. Hij wordt minder makkelijk opgeborgen in bijv. de trein of de auto.
Verder heeft de Dahon een normale ketting (dus vetvlekken van olie en smeer)
maar hij heeft wel 7 versnellingen. (Strida heeft ook modellen die 2 versnellingen
hebben maar wij die hebben wij niet getest.)

De eindconclusie:
Als je veel met de trein reist en/of als je kleine stukjes gaat fietsen (Strida zegt zelf een afstand van ong. 10 km.) en je wilt een makkelijk opvouwbare fiets die er ook nog trendy en hip uitziet, dan is de Strida de perfecte keuze.
Is het de bedoeling dat je ook langere afstanden gaat fietsen en je vind het niet erg dat je vouwfiets minder klein op te vouwen is dan moet je de Dahon aanschaffen.
 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com