You are here: Home » Architectuur » Meubelbeurs Keulen 2009

Meubelbeurs Keulen 2009

geschreven door testman

Zoals in een eerdere column te lezen was, ben ik naar de meubelbeurs in Keulen geweest. Alhoewel ik optimistisch van aard ben moet ik toch zeggen dat het er rustig was. Zowel qua bezoekers als qua standhouders. Neemt niet weg dat er nog steeds zoveel hallen zijn, dat ik het niet allemaal heb kunnen belopen in 2 dagen. Eerlijk gezegd komt dat ook omdat we geregeld hebben staan praten. Terug kijkend naar mijn foto’s moet ik zeggen dat ik leuke dingen gezien heb.

Om me heen hoorde ik van vakgenoten dat ze vonden dat er veel donkere kleuren te zien waren, zoals bruintinten en grijstinten. Dit zou komen door de economisch zwaardere tijden. Deze heb ik uiteraard ook gezien, maar vond ik niet de overhand hebben. Zo heb ik ook veel kleur waargenomen zoals enorm leuk gekleurde poefjes die gemaakt zijn van vilt. Met name het gebruik van dit materiaal viel mij erg op. Banken van vilt, krukjes, poefen, kussens, fauteuils, noem maar op. Nu ben ik zelf een erg grote fan van vilt, dus ik ben er erg blij mee.

Ook het gebruik van hout in diverse toepassingen viel op. Mooie stoeltjes die op een vernieuwde wijze geheel uit hout gemaakt waren, mooie houten kasten, houtblokken.

Naast het harde van hout zagen we ook veel ronde vormen, met name bij banken. Door de bijzondere vormgeving konden de zitelementen als het ware in elkaar geschoven worden of er overheen geplaatst worden. Elk zitelement is apart waardoor eenvoudig diverse stoffen of kleuren gecombineerd kunnen worden.

Daarnaast waren de stands, buiten de commerciële meubelstukken om, vaak mooi aangekleed met accessoires. Zo had een stand zijn wanden gevuld met kunststof takken die je aan elkaar kon klikken. Hierdoor ontstond een mooie uitloop over de hele wand. Of was er een scheidingswand gemaakt van papier waar vormen in losgesneden waren. Het is hetzelfde idee als je zelf een papier opvouwt en daar wat uitknipt en het vervolgens weer openvouwt.

Al met al zeker de moeite waard. In mijn aankomende columns zal ik meer schrijven over producten en trends die mij opgevallen zijn tijdens deze beurs.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com