You are here: Home » In & om het huis » Mysterie van de natuur!

Mysterie van de natuur!

geschreven door Constance

Winterharde paddestoelen voor tuin, balkon of terras

Het elfenbankje (Trametes versicolor) is een paddenstoel. Het groeit het hele jaar en is een zeer algemene eenjarige saprofyt op stronken en takken van loofbomen. Het komt soms ook op de spar voor. De vruchtlichamen groeien aan één zijde van de stronk of tak.  
Het elfenbankje is een natuurproduct en heeft weinig tot geen verzorging nodig. Plaats het elfenbankje buiten in de regen of dauw en in de zomer op een schaduwrijke en vochtige plaats. Bijgieten is niet noodzakelijk. Deze dankbare paddenstoel garandeert u maandenlang plezier op balkon, terras of in de tuin. De kleurtekening van deze oneetbare paddenstoel is klimaatafhankelijk. Het is een winterharde en niet giftige paddenstoel. Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.

De vermiljoenzwam (Pycnoporus sanguineus) groeit alleen op zeldzaam hout en kenmerkt zich door de rode kleur van de liefde. De vermiljoenzwam maakt van nature de stof cinnebarin aan en dit is de oorzaak van de kleuring van het fruitorganismen.  De houtzwam wordt gebruikt als medicijn tegen venerische ziekten. Groeit in een liefdes licht-door-overstroomde omgeving, en geschikt voor tuin, terras en balkon.
Plaats deze houtzwam buiten in regen of dauw, op een liefdes licht-door-overstroomde plaats. In de juiste omstandigheden komen er miljoenen knopjes op deze paddenstoel. Winterhard, niet giftig, bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.

De paddestoelen zijn online te bestellen bij Mystic Nature voor € 12,95 per stuk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com