You are here: Home » Columns » MIES SERVIES

MIES SERVIES

geschreven door testman

Ik ben dol op servies. Niet alleen ‘nieuw’ servies maar, met name, ook ‘oud’ servies. Mijn man noemt mij ook weleens MIES Servies. Goh waar zou die naam nou van komen…..? Ik zou er een winkeltje van kunnen openen. Luifeltje aan het huis en Voila… beginnen maar. Vooral de combinatie van verschillende soorten servies vind ik erg leuk. Mooie oude kopjes met schoteltjes, opvallende theepotten, oude borden, soepterrines en dat allemaal in verschillende dessins. Wel heb ik een voorkeur voor kleuren en dessins.

Als ik ergens voor ‘val’ is het meestal een vrij romantisch servies voorzien van pastelkleuren en bloemen. Daardoor past het allemaal erg mooi bij elkaar. Dit heb ik gecombineerd met een ‘nieuw’ wit servies. Namelijk het VT Wonen servies. Lekker tijdloos van model, strakker dan het oude servies maar door de ronde vormen heel goed te combineren. Eigenlijk met al het servies.

In de praktijk gebruik ik voornamelijk het VT wonen servies. Deze kan namelijk in de vaatwasser…. Helaas kende men deze luxe vroeger nog niet waardoor ik mijn oude servies altijd met de hand moet afwassen. Dit levert wel weer ouderwetse gesprekken op tijdens het afdrogen, maar toch…. Bij een verjaardag bijvoorbeeld vind ik het erg leuk om het romantische servies te gebruiken, ik ben namelijk erg gevoelig voor aankleding, maar vaak wint het gemak. Namelijk alle afwas lekker in de vaatwasser en dan naar bed in plaats van tot in de late uurtjes afwassen met de hand. De goede gesprekken zijn dan toch tot een diepte punt gezakt, zullen we maar zeggen…

Gerelateerde artikelen

2 reacties

steens 1 februari 2010 - 11:08

ik zou graag die 2 kopjes met bordjes kopen wat is de vraag prijs daar van.

Reageer
steens 1 februari 2010 - 11:08

ik zou graag die 2 kopjes met bordjes kopen wat is de vraag prijs daar van.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com