You are here: Home » In & om het huis » Stylen met kleur deel 2

Stylen met kleur deel 2

geschreven door Constance

Heb je een erg sterke kleur als accentkleur gekozen, dan kan het slim zijn om dit effect met één van de basiskleuren af te zwakken. Bijvoorbeeld een felblauw kussentje op een donkergrijze bank knalt je tegemoet, maar door een kussentje in een lichtere kleur grijs dan de bank voor het blauwe kussentje te zetten, zwak je de felheid wat af. Je ziet immers niet meer het grote blauw vlak, maar nog slechts een deel.

Dit zelfde geldt voor bijvoorbeeld een groep kaarsen op de salontafel. Zet een blad met alleen felblauwe kaarsen neer en je weet niet hoe snel je ze moet opbranden. Mix je de felblauwe kaarsen met één of twee kleuren uit je neutrale basiskleurenpalet, dan is het ineens wel leuk.

Wil je gezellige hoekjes maken, groepeer soortgelijke accessoires dan bij elkaar. Her en der verspreid staande fotolijstjes maken een rommelige indruk, terwijl je met een groepje fotolijstjes bij elkaar al gauw een leuk hoekje maakt.  Denk hierbij ook aan  woonaccessoires op de (salon-)tafel.

Neem liever een groot dienblad, waarop je een stapeltje boeken of tijdschriften legt met een paar mooie kaarsenstandaards ernaast. Plaats je deze artikelen los op de tafel dan geeft het al snel een wat rommelige aanblik. Het dienblad zorgt ervoor, dat de accessoires samenhang krijgen.

Voor leuke woonaccessoires hoef je trouwens tegenwoordig nauwelijks meer de deur uit. Er zijn enorm veel webwinkels, die leuke woonaccessoires verkopen. Winkelen vanuit je luie stoel dus, wanneer jij het wil! Bovendien geen gesjouw met aankopen, want alles wordt bij je thuis bezorgd. Een tip van De InterieurTipgever: Woonwebwinkel Seven Hills

Ingrid Gommers, InterieurTipgever West-Brabant en Zuid-Holland-zuid.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com