You are here: Home » Columns » Kinderen en tapijt, als dat maar goed gaat!

Kinderen en tapijt, als dat maar goed gaat!

geschreven door Constance

Kinderen zitten niet stil en zijn niet stil, weet ik uit ervaring. Maar dat hoeft ook niet. Want op zacht tapijt kunnen ze zich helemaal uitleven. Het is stroef, dus veilig, warm en comfortabel voor blote kindervoetjes. Bovendien vermindert tapijt geluiden. Ook best handig bij kinderen.

Een harde vloer mag dan praktisch zijn, wat comfort betreft staat tapijt onbetwist op nummer één. Warm voor rondkruipende peuters, zacht aan blote kindervoetjes en lekker om op te zitten. Wat is er mooier dan de hele vloer als je speelterrein kunnen beschouwen? Maar misschien nog belangrijker dan de warmte-isolerende eigenschappen zijn de akoestische kwaliteiten. Hoge schrille kinderstemmetjes, omvallend speelgoed of een stuiterende knikker – u heeft er met dat veelzijdige tapijt beduidend minder last van. En datzelfde geldt voor uw naaste buren.

Naast dat tapijt geluid dempt heeft textiele vloerbedekking nog een groot pluspunt, namelijk veiligheid. Door de antislipwerking zullen kinderen minder gauw uitglijden. En vliegen ze toch een keertje uit de bocht, dan vallen ze relatief zacht. Over het gebruiksgemak hoeft u zich geen zorgen te maken. De meeste tapijtkwaliteiten worden tegenwoordig al in de fabriek behandeld met een vuil- en vlekwerende finish. Een omgevallen beker limonade blijft in druppels bovenop de pool liggen en is gemakkelijk op te deppen. Zo’n finish gaat in principe even lang mee als het tapijt zelf. Zie ook mijn eerder geschreven artikel ‘Tapijt, daar gaan alledaagse vlekken uit!’

Wie helemaal op zeker wil spelen, kiest voor tegeltapijt. Deze zijn per tegel los te halen. Sommige soorten kunnen zo onder de kraan worden uitgespoeld. En in het allerergste geval zijn tapijttegels gewoon te vervangen. Er zijn trouwens ook hele creatieve patronen mee te leggen, zoals een hinkelbaan. U kunt voor meer informatie tercht op de site van heuga.com. Naast de praktische kant is tapijt dus ook nog leuk!

TIP:Kies voor een druk gezin tapijt dat geschikt is voor normaal tot zwaar woongebruik. Ook de aanduiding ‘Geluiddempend’ is een aanrader. U vindt deze eigenschappen als PIT-symbooltjes op de tapijtstalen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com