You are here: Home » Groen wonen » Gespot ! Interieurtrends 2010

Gespot ! Interieurtrends 2010

geschreven door Constance

Elk jaar opnieuw worden onder leiding van Lidewij Edelkoort de trends voor dat jaar vastgesteld. Een aantal leidinggevende producenten financieren en coördineren dat. Het resultaat is een jaarlijkse uitgave van het Nederlands Interieur Instituut, waarin de trends voor de komende periode zijn neergelegd.

De natuur speelt een opvallend grote rol in de trend voor 2010, het redden van de natuur, het gebruik van natuurlijke materialen, natuurlijke kleuren, en vormen gebaseerd op de natuur.

Farming Fashion.  De landelijke, plattelandse woonstijl blijft tot ver in deze nieuwe eeuw terugkomen. Het gebruik van bescheiden materialen als geborsteld metaal, ruig beton, vergrijsd hout en basis keramiek maakt design traditioneel en gelijktijdig avant-gardistisch……

Gardening Green.  De groene beweging is geen trend, maar in feite gaat het om een ramp die alleen kan worden opgelost door steeds meer verstandig wordende consumenten die zich gaan wenden tot de wereld van bio vers groen en duurzaam wonen. De invloed van deze belangrijke reddingsbeweging zal uiteindelijk ook de kleur van onze huizen en ons design definiëren.

Landscaping Space.  Degelijke materialen met bepaalde organische vormen omhelzen, vloeiend en met meer comfort, onze menselijke vorm. 

Sowing Ideas.  Organische vormen in beweging, die geïnspireerd zijn op de natuur, des al niettemin toch gemaakt door de mens met historische keramische technologie of met de snelle vooruitgang in prototyping. 

Wordt morgen vervolgd.   

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com