You are here: Home » Shoppen » Tefal ActiFry

Tefal ActiFry

geschreven door Constance

Gisteren heb ik de allerlaatste test van de Tefal Actifry gedaan, voordat hij/zij vandaag naar het postkantoor wordt gebracht. En ik ben niet de enige die heeft getest, ook prof-kok Karin van koken.blogo.nl is aan de slag gegaan en met wisselend succes. (Klik HIER voor haar testrapporten.)

Ik heb gisterenavond verse frieten en aardappeltjes in de Tefal Actifry gestopt en ook nu blijf ik enthousiast. Zonder de toevoeging van olie en dan zulke lekkere frieten en krieltjes, heerlijk. Maar ik heb ook wat opmerkingen bij de Tefal Actifry: het is een groot apparaat en daardoor neemt ie behoorlijk wat ruimte in op het aanrecht en je keukenkastje.. Verder maakt ie ook wel lawaai en is ie niet geschikt voor alle ‘vette’ happen (vergeet de kroketten, bitterballen, etc.) want die moet je in een ‘gewone’ frituurpan blijven bakken. En ook even snel een 2e portie frieten bijbakken is er niet bij, want het duurt ong. 25 minuten voordat een nieuwe zak  van 750 gram frieten klaar zijn en dat is heel onhandig bij bijv. een kinderfeestje. Niet alle gerechten zijn een succes geworden: zo heb ik de ‘gebakken banaan in folie’ uit het receptenboek van tv-kok Mathijs Vrieze geprobeerd en dat werd een soort bananenprutje. Mijn eindconclusie is: voor het bakken van frieten/aardappelpartjes/krieltjes en de overheerlijke biologische kippendijen van slagerij Vonhof (uit Amersfoort) is de Tefal ActiFry perfect, want zonder vet en nare geurtjes krijg je lekkere frieten en heerlijke malse kip. En aangezien wij dit regelmatig eten, willen we ‘m eigenlijk niet meer kwijt……….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com