You are here: Home » Design meubels » Recycling design

Recycling design

geschreven door Constance

Om het milieu te sparen is het helemaal van deze tijd om zoveel mogelijk te recyclen. Het is een prachtig en origineel idee van Andy Gregg, dat ontstond in 1990, om afgedankte fietsen tot designmeubels als fauteuils, barstoelen, loveseats, voetenbankjes, salontafels e.d. te transformeren.

Andy Gregg kan zich het leven zonder fiets niet herinneren. Hij groeide al rondfietsend op in Marquette (Michigan), en tegen de tijd dat hij 10 jaar was, leerde hij hoe je een fiets moest repareren of tenminste de benodigde onderdelen van de schroothopen achter de locale fietswinkels te zoeken. Op 14 jarige leeftijd kreeg hij officieel een baan als fietsenmaker.

Het leven was goed en nu tientallen jaren later krijgt hij nog steeds zijn handen vuil van het oprekken van banden en het repareren van velgen, maar niet alleen om te kunnen fietsen of te racen, deze ondernemer heeft een nieuwe draai gevonden door oude fietsonderdelen te transformeren in meubilair.

Andy Gregg produceert fietsmeubilair gemaakt uit gerecyclede fietsonderdelen, auto-onderdelen en ander industrieel overschot. hij gebruikt ook trein en autovensters voor tafelbladen, en de banden van autogordels voor de stoffering van zijn fietsmeubilair.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com