You are here: Home » Architectuur » Toekomst kijken

Toekomst kijken

geschreven door testman

Wat is de trend van morgen? Hoe zal wonen er in de toekomst uit zien? Reizen in de tijd is tot op heden,volgens mij,niet mogelijk. Maar soms speel ik wel eens met de gedachte: “hoe zou het zijn als ik even in de toekomst kon kijken”. Toch is het tegenwoordig mogelijk om een kijkje in de toekomst te nemen. Bij Living Tomorrow, het Huis en Kantoor van de Toekomst, kan je kennis maken met hoe wij in de toekomst gaan wonen. Je vindt er producten en visies, waarvan zo’n 80 % binnen 5 jaar op de markt geïntroduceerd worden. Tevens komen er verschillende thema’s aan bod waaronder bouwtechniek, architectuur, interieur, ICT, gezondheid, lifestyle, werk en ontspanning, maar ook domotica. Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving voor de bewoners. In een domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt. Ik denk dan: bellen met je magnetron, internetten op je tv en de verwarming hoger doen via je wasmachine. Dan stel ik me voor dat ik in de auto naar mijn espresso machine bel om de koffie alvast te zetten. En als dan de deur open gaat, en nadat er een scan van mij gemaakt word en door een stem wordt begroet: “goede avond Alain, welkom thuis. Je hebt 5 e-mailberichten”, dan komt de geur van een heerlijk kopje koffie uit de keuken. Ik ga het in elk geval beleven hoe het echt is bij Living Tomorrow in een futuristisch gebouw in Amsterdam Zuidoost. Er zijn naast een woonomgeving ook een kantooromgeving, een future pub, een evenementenhal, een auditorium en een aantal vergaderruimtes.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com