Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Logitech R500 Laser Presentation Remote Test; Logitech R500 Laser Presentation Remote
  • Test; Denon Envaya Bluetooth luidspreker Test; Denon Envaya Bluetooth luidspreker
  • Urbanista lanceert de Urbanista Rome headset Urbanista lanceert de Urbanista Rome headset
  • Jaybird introduceert RUN draadloze sport headphones Jaybird introduceert RUN draadloze sport headphones
  • Test; Tivoli Audio Model One Digital Test; Tivoli Audio Model One Digital
  • Vaderdag Tip; Logitech G lanceert headsets voor de gamende vader Vaderdag Tip; Logitech G lanceert headsets voor de gamende vader
ladygadgets

Klikker voor presentaties van Logitech

Testman geeft maandelijks veel presentaties, voor zijn plezier en voor zijn brood.  Hij rekende laatst uit dat hij de afgelopen 25 jaar meer dan 1.000 keer mocht presenteren. Soms uit het blote hoofd, vaak ondersteund met beelden. Veel beelden en weinig tekst. En bij de presentaties met ondersteunende “lichtbeelden” is een werkende “klikker” of “presenter” essentieel. Werkt de klikker als een zonnetje, dan blijft die onzichtbaar. Als een goede scheidsrechter in een voetbalwedstrijd. Maar hapert de klikker of doet deze niet wat je wil, dan haal je het ritme uit de wedstrijd, of in dit geval uit je verhaal. Testman moet dus altijd kunnen rekenen op zijn klikker.

De afgelopen jaren versleet Testman diverse merken klikkers. Niet omdat ze versleten waren, maar omdat ze simpelweg vaak geen betrouwbare partner bleken. Onbetrouwbaar omdat het energieslurpers bleken en op de meest ongelegen momenten weer nieuwe batterijen nodig hadden. Onbetrouwbaar omdat je niet te ver van je laptop mocht komen en de verbinding wegviel. En onbetrouwbaar omdat de knoppen niet lekker zaten en je wanneer je vooruit wilde, de klikker opeens in zijn achteruit ging of andersom en dat een paar keer achter elkaar.

Testman was dus erg nieuwsgierig toen de mensen van Logitech aanboden een exemplaar van hun nieuwste klikker op te sturen, de Logitech r500, om te testen en te bekijken. Ok, tijd om wat zaken op een rijtje te zetten.

Wat direct opvalt is dat Logitech belooft dat deze klikker of presenter een jaar met zijn batterijen zal doen. De R500 werkt 12 maanden lang met één AAA-batterij. Wanneer de batterij bijna leeg is, schakelt de R500 over op de energiebesparingsmodus, waardoor de laser wordt uitgeschakeld om de levensduur van de batterij te verlengen. Er blijft nog genoeg power over om een presentatie af te kunnen maken. Testman kon deze belofte niet testen, maar wanneer het een half jaar zou zijn, dan is Testman ook al blij. Al is natuurlijk wel de vraag, op hoeveel presentatie-uren deze belofte is gebaseerd.

Qua afstand, is de belofte 20 meter en die belofte is nu direct testbaar en die klopt ook. Naast usb is het ook mogelijk de verbinding aan te gaan met bluetooth. Zelf is Testman altijd meer van de stabiele usb, omdat bluetooth ook sterk afhankelijk is van je laptop zelf.  Volgende punt, de klikker ligt heerlijk in de hand, waarbij de knoppen heel intuïtief zijn geplaatst, precies zo als het hoort. Want tijdens je verhaal zou je het liefst met je brein de plaatjes aansturen en zolang dat nog niet kan, dan met een fijne klikker.

Verder heeft de Logitech r500 een rode laserpointer, handig om wat aan te wijzen tijdens je verhaal. En zit er software bij om o.a. een aantal functies handmatig aan te passen. En dat is ook gelijk het enige minpuntje, die kreeg Testman niet aan de praat omdat hij een oudere Mac-versie op zijn Macbook heeft (10.11). Op de website wordt wel verwezen naar deze oudere versie, maar op de verpakking wordt inderdaad gevraagd om een nieuwere versie (minimaal 10.12)  voor de connectie met bluetooth. Nou ja, voor Testman is die de software een extraatje, het gaat hem om de werking van de presenter zelf. En die is gewoon erg fijn, echt een aanrader voor de professionele presentator die op zoek is naar een betrouwbare en fijne “presentatie-partner”.

Oh ja, toch nog een wens mensen van Logitech, denk voor een volgende versie ook aan wat leuke kleuren, zwart en grijs zijn zo standaard ;-).