Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • IKEA lanceert nieuwe meubels voor in je kinderkamer IKEA lanceert nieuwe meubels voor in je kinderkamer
  • IKEA lanceert flexibel design IKEA lanceert flexibel design
  • ‘B. Who You Are’ IKEA werkt samen met modeactiviste Bea Åkerlund ‘B. Who You Are’ IKEA werkt samen met modeactiviste Bea Åkerlund
  • IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon
  • IKEA start weer met de Kerstboom voor 1 piek actie IKEA start weer met de Kerstboom voor 1 piek actie
  • IKEA gaat voor minimalistisch design IKEA gaat voor minimalistisch design
wonen

Tom Dixon ontwerpt samen met IKEA de bank DELAKTIG

IKEA en Tom Dixon lanceren een bank die breekt met alle conventies in de traditionele meubelindustrie: DELAKTIG. Ze noemen het zelf een open source ‘platform for living’. Bank DELAKTIG (verkrijgbaar vanaf februari 2018) doet namelijk precies wat jij wilt.

De basis van de bank, een lichtgewicht aluminium frame, is als een blank canvas dat je keer op keer helemaal naar eigen wens kunt inkleuren. Voeg eenvoudig componenten als een armleuning toe, breid uit met accessoires als een bijzettafel of een lamp, wissel van bekleding en begin weer helemaal opnieuw.

Het leven thuis verandert. We leven in kleinere ruimtes, verhuizen vaker en de samenstelling van gezinnen verandert. Wat betekent deze onvoorspelbare manier van leven voor een traditioneel meubel als een bank? Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen IKEA en Tom Dixon. Het woonwarenhuis en de ontwerper wilden een flexibel platform creëren dat zich moeiteloos aanpast aan nieuwe situaties en activiteiten.

Volgens Tom Dixon is DELAKTIG absoluut geen statisch product Waar traditionele banken bestaan uit veel hout en spaanplaat, is het frame van DELAKTIG gemaakt van geëxtrudeerd aluminium waarin 40 procent gerecycled materiaal verwerkt is. Het duurzame materiaal is niet alleen mooi, maar ook lichtgewicht en sterk.