Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Bulbby heeft ook woonaccessoires met je eigen naam Bulbby heeft ook woonaccessoires met je eigen naam
  • Nieuwe keuken; IKEA introduceert VARDAGEN serie Nieuwe keuken; IKEA introduceert VARDAGEN serie
  • Nieuwe keuken; M-systems fornuis Nieuwe keuken; M-systems fornuis
  • Studio Piet Boon lanceert keukenlijn, Piet Boon Kitchen Studio Piet Boon lanceert keukenlijn, Piet Boon Kitchen
  • Handgemaakte design serveerplanken Handgemaakte design serveerplanken
  • Het nieuwe koken met Pitt Cooking Het nieuwe koken met Pitt Cooking
wonen

IKEA introduceert keukenfronten van gerecycled plastic

IKEA blijft innoveren om duurzaam en circulair produceren te combineren met betaalbaar design. In steeds meer nieuwe producten verwerkt het woonwarenhuis haar eigen restafval, zodat materialen als hout, plastic en glas worden hergebruikt. Met de nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten is het gelukt om de grondstoffencirkel te sluiten.

01_ph140659_ikea_kungsbacka

De keukendeuren van volledig hergebruikt hout zijn afgewerkt met een laag van gerecycled plastic. Het resultaat: kwaliteitsfronten in mat-antraciet design voor een vriendelijke prijs. Daarmee zijn deze keukenfronten een toonbeeld van Democratic Design. Alle producten van IKEA zijn ontworpen volgens dit principe, dat staat voor de juiste combinatie van vorm, kwaliteit, functie, duurzaamheid en een lage prijs.

03_ph141498_ikea_kungsbacka

Naast KUNGSBACKA lanceert het woonwarenhuis steeds meer producten waarin ‘afval’ en restmaterialen hergebruikt worden. Voorbeelden daarvan zijn de SKRUTT onderlegger, die voor meer dan de helft bestaat uit gerecycled kunststof, en de ÅTERSTÄLLA limited collectie, waarin uitsluitend textiele restproducten zijn verwerkt. Deze textielcollectie is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did. In februari volgend jaar is ook de IKEA PS 2017 vaas van gerecycled glas verkrijgbaar.