Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • IKEA JASSA limited collectie ism. Piet Hein Eek IKEA JASSA limited collectie ism. Piet Hein Eek
 • IKEA lanceert nieuwe LED-verlichting IKEA lanceert nieuwe LED-verlichting
 • Test; Dyson Supersonic haardroger Test; Dyson Supersonic haardroger
 • IKEA Nordmann Kerstboom voor 1 piek actie IKEA Nordmann Kerstboom voor 1 piek actie
 • IKEA lanceert een nieuwe IKEA PS collectie IKEA lanceert een nieuwe IKEA PS collectie
 • De IKEA wintercollectie komt eraan De IKEA wintercollectie komt eraan

Pinterest

 • awesome Philips Slow
 • awesome Philips Slow
 • cool Philips Slowjui
 • cool Philips Slowjui
 • cool Philips Slowjui
 • nice Philips Slowjui

Meest bekeken

 • Winkelen op 2e Kerstdag Winkelen op 2e Kerstdag
 • Vrolijk Kerstfeest Vrolijk Kerstfeest
 • Test; Accessoires voor je Smartphone Test; Accessoires voor je Smartphone
 • PUPA Milano Vamp! Extreme mascara in nieuwe kleuren PUPA Milano Vamp! Extreme mascara in nieuwe kleuren
 • Met Samsonite de piste op Met Samsonite de piste op
 • My Worst Hangover Muesli My Worst Hangover Muesli
wonen

Dek je tafel duurzaam met de IKEA ÅTERSTÄLLA LIMITED COLLECTIE

Het klinkt heel mooi: een duurzaam gedekte tafel met gerecyclede materialen. Maar het verhaal achter de ‘nieuwe’ ÅTERSTÄLLA limited collectie van IKEA is nog mooier. Voor de tafellopers, placemats, fleshouders, schorten en servetten zijn uitsluitend textiele restproducten van het woonwarenhuis hergebruikt. Deze producten voor de eettafel zijn gemaakt in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did_slow fashion_movement. En deze bijzondere collectie ligt deze maand, in 10 verschillede prints, bij IKEA in de winkel.

00_groenten_onder_je_bord_header

IKEA en i-did geloven in een sociale en circulaire samenleving. Dat komt tot uitdrukking in het ÅTERSTÄLLA tafeltextiel. Want niet alleen zijn de schorten, servetten en fleshouders gemaakt van gerecyclede materialen: alle producten zijn ook nog eens vervaardigd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om nuttig werk te doen met behoud van uitkering.

04_op_de_golven_b

Groenten op tafel betekent natuurlijk niet dat het altijd óp je bord moet liggen. Met de tafellopers, placemats en servetten van de ÅTERSTÄLLA limited collectie kan het zomaar gebeuren dat je een wortel, komkommer of biet onder je bord terugvindt.

IKEA hergebruikt steeds meer restproducten in nieuw design. Dat doen we onder meer door recycling en door efficiënt om te gaan met grondstoffen. Ook ontdekken we nieuwe manieren van ontwerpen en gaan we voor innovatie. En voor je het weet zit je aan een duurzaam gedekte tafel. Had je ooit gedacht dat ‘afval’ zo waardevol kon zijn?

De ÅTERSTÄLLA tafelloper, placemat en servetten met het blauwe golfpatroon geven een Mediterrane sfeer aan je tafel. Daardoor smaakt dat prachtige visgerecht of die goedgevulde soep nog lekkerder. Combineer het gerecyclede tafeltextiel met glazen in dezelfde kleur voor een diner in stijl.

03_waardevol_afval_d