Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Nieuwe collectie Philips Fidelio headsets Nieuwe collectie Philips Fidelio headsets
  • Test; Samsung Level Box Slim Test; Samsung Level Box Slim
  • Test; Samsung Level Box Slim speaker Test; Samsung Level Box Slim speaker
  • Test; Tivoli Audio ART Collectie speakers Test; Tivoli Audio ART Collectie speakers
  • Tivoli Audio introduceert ART collectie Tivoli Audio introduceert ART collectie
  • Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones
shoppen

Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze

Ik heb het 3 weken geleden al aangekondigd, het was weer tijd voor een duo-test, en deze keer waren er 2 smartwatches aan de beurt; de Pebble Time Round en de FitBit Blaze. En dat de ene smartwatch de andere niet is, blijkt wel uit mijn test. Maar er zijn ook een aantal overeenkomsten tussen de Pebble Time Round en de  FitBit Blaze.

test pebble vs fitbit

Wat hebben de horloges gemeen? Als je een iOS en/of Android toestel in je bezit hebt kan je op allebei de horloges inkomende telefoongesprekken, WhatsApp & SMS berichten, mail- en app notificaties bekijken. Nu bezit ik zelf een Lumia 640XL toestel (en nee daarop kan je deze functies niet bekijken) en nu ben ik ook de nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge aan testen dus kon ik de apps hierop installeren. En wat blijkt? Op de Edge S7 werkt alles, behalve de telefoon-, SMS- & WhatsApp functie. Het toestel is dus blijkbaar nog te nieuw, maar op de Galaxy S6 Edge Plus van Testman deed alles het wel. De Pebble Round had geen moeite met de Galaxy S7 Edge.

Verder hebben beiden een bewegingsmeter, waarbij de Blaze zich wel meer richt op een sportieve leefstijl, en dat blijkt wel uit het feit dat er ook een hartslagmeter in het horloge verwerkt zit. Ik heb de uitkomsten van de Blaze vergeleken met mijn TomTom Multisport en er waren soms wel wat verschillen in hartslag te zien. Verder is het jammer dat je, tijdens je workout, niet continue je hartslag ziet. Dit kan je wel aanpassen in het menu, maar daar moet je op tijd aan denken. Voordeel van deze manier van hartslag meten is dat je geen ‘zweterige’ band meer hoeft te dragen.