Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Salontafel en poezenmand in één Salontafel en poezenmand in één
  • Kruidvat geeft je een Zen moment Kruidvat geeft je een Zen moment
  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging
  • AVEDA introduceert Invati Advanced AVEDA introduceert Invati Advanced
wonen

Kleur en gezelligheid

Deze woning laat goed zien wat kleur doet in een ruimte. De keuken is hier nog helemaal wit en oogt heel licht , maar ook heel steriel.

De houten tafel geeft als enige een warme toon aan de ruimte. De grijze omlijsting van de keukenkasten geeft een mooie insteek voor een kleur op de muur.

Nu de kleur van de omlijsting van de kasten is overgenomen op de muur, krijgt de keuken meer warmte en door het contrast springt de keuken er nog meer uit. Ook de witte kuipstoeltjes vallen zo veel meer op en krijgen de aandacht die ze verdienen.

De tegenoverliggende muur wordt meegenomen in dezelfde kleur als in de keuken, zodat de kleur ook terugkomt in de aangrenzende woonkamer.

Ook het lage zwevende dressoir over de gehele muur zorgt ervoor dat de keuken visueel wordt verbonden met de woonkamer. Hierop is ruimte genoeg voor mooie accessoires en verzamelingen.

Door het kleed in de kleur van de muur te nemen is ook hier weer alles met elkaar verbonden en zorgt dat het één geheel wordt.

Tegelijkertijd geeft het kleed meer sfeer en gezelligheid en geeft samenhang aan de verschillende meubelen door ze met elkaar te verbinden tot één zithoek.

Bron: Home Designing / Triple D

Belinda Elshuis, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever