Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie
  • Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip
  • Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen
  • Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning
  • Slim de zon in met Altruist zonnecrème Slim de zon in met Altruist zonnecrème
  • Dol op picknicken? Doe ideeën op met het nieuwe Food en Route boek Dol op picknicken? Doe ideeën op met het nieuwe Food en Route boek
wonen

Scandinavian Vintage 2015 -2016

Nu er een nieuw seizoen voor de deur staat, is het tijd om je interieur weer een beetje te vernieuwen! Voor 2015 en 2016 is de Retro Scandinavian trend nog helemaal hot! Deze woonstijl kenmerkt zich door vrolijke Scandinavische meubels uit de jaren 60 en 70.

Dit jaar zagen we ze al, de retro sofa’s met een houten meubelframe, ronde vormen en taps toelopende pootjes van stoelen en banken. Het kleine formaat is ideaal voor kleinbehuisde. Gecombineerd met opvallend gekleurde stoffering word deze stijl een vrolijke eyecatcher in huis en blijft ook zeker in 2016 de trend!

Vind je deze kleuren te fel en houd je meer van pastel?

De Cream Ceramics trend doet het ook goed met vintage meubels.

Lichtgrijs, crème wit, pastel mint of zalmroze; het zijn kleuren die allemaal terugkomen in 2016. Je interieur oogt met deze kleuren niet alleen ruimtelijker, maar ook fris en vriendelijk. Schilder je muren bijvoorbeeld in één van deze kleuren of gebruik een mooi behangetje met deze kleurtinten.

Ook je meubels en accessoires mogen een trendy kleur hebben Een lichtgrijs bankstel is bijvoorbeeld helemaal hip. En lampen zijn in steeds meer pastelkleuren verkrijgbaar. “Het mooie van de Cream Ceramics trend is dat vintage meubels hier heel goed in passen!

Geen donkere dagen op komst met deze stijl in huis!

Lizette Zeef, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever