Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Vanaf nu altijd en overal ijs eten; Oppo Ice Cream Vanaf nu altijd en overal ijs eten; Oppo Ice Cream
  • Fitbit lanceert de Fitbit Versa, smartwatch speciaal voor vrouwen Fitbit lanceert de Fitbit Versa, smartwatch speciaal voor vrouwen
  • Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie
  • Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip
  • Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen
  • Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning

Fotokunst via Lumas

Betaalbare fotokunst voor iedereen, dat is wat Lumas Gallery beoogt, althans in mijn perceptie.

In Berlijn heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Lumas. De galerie daar is groot en er hangen fantastische foto’s. (Heel) klein en ook (heel) groot! Artistieke maar zeker ook grappige afbeeldingen. Ik ben er zelf een mooi werk tegengekomen van een Hongaarse fotograaf. Zijn werk was alleen niet goedkoop en daarom heb ik het niet aangeschaft. Ik heb er wel lang over getwijfeld. Zal ik wel, zal ik niet…..toch te duur, dus heb ik het als screensaver op mijn pc geinstalleerd om het iedere dag te kunnen bekijken.

In het voorjaar na een skivakantie belandde ik in Salzburg en ook daar was een vestiging van Lumas. Weliswaar veel kleiner dan die in Berlijn maar het ademde dezelfde sfeer en had ook weer erg mooie kunstwerken hangen. Die van mij zat er niet bij. Eenmaal thuis bleef het knagen. Lumas op internet opgezocht en gekeken of er een Nederlandse vestiging is. Die blijkt er te zijn. Aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Ik heb contact gezocht met de gallery director omdat het werk op aanvraag was. Via haar heb ik met wat omwegen het kunstwerk in Amsterdam laten komen. Ze zijn erg servicegericht in Amsterdam en ik mocht dan ook een paar weken later het kunstwerk in mijn armen sluiten. Nu hangt het prachtig te zijn in mijn keuken. Ik ben er zo blij mee.

Dus, voor mooie fotokunst, www.lumas.com

Mark Boersbroek, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever