Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Salontafel en poezenmand in één Salontafel en poezenmand in één
  • Kruidvat geeft je een Zen moment Kruidvat geeft je een Zen moment
  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging
  • AVEDA introduceert Invati Advanced AVEDA introduceert Invati Advanced

Fotokunst via Lumas

Betaalbare fotokunst voor iedereen, dat is wat Lumas Gallery beoogt, althans in mijn perceptie.

In Berlijn heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Lumas. De galerie daar is groot en er hangen fantastische foto’s. (Heel) klein en ook (heel) groot! Artistieke maar zeker ook grappige afbeeldingen. Ik ben er zelf een mooi werk tegengekomen van een Hongaarse fotograaf. Zijn werk was alleen niet goedkoop en daarom heb ik het niet aangeschaft. Ik heb er wel lang over getwijfeld. Zal ik wel, zal ik niet…..toch te duur, dus heb ik het als screensaver op mijn pc geinstalleerd om het iedere dag te kunnen bekijken.

In het voorjaar na een skivakantie belandde ik in Salzburg en ook daar was een vestiging van Lumas. Weliswaar veel kleiner dan die in Berlijn maar het ademde dezelfde sfeer en had ook weer erg mooie kunstwerken hangen. Die van mij zat er niet bij. Eenmaal thuis bleef het knagen. Lumas op internet opgezocht en gekeken of er een Nederlandse vestiging is. Die blijkt er te zijn. Aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Ik heb contact gezocht met de gallery director omdat het werk op aanvraag was. Via haar heb ik met wat omwegen het kunstwerk in Amsterdam laten komen. Ze zijn erg servicegericht in Amsterdam en ik mocht dan ook een paar weken later het kunstwerk in mijn armen sluiten. Nu hangt het prachtig te zijn in mijn keuken. Ik ben er zo blij mee.

Dus, voor mooie fotokunst, www.lumas.com

Mark Boersbroek, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever