Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Salontafel en poezenmand in één Salontafel en poezenmand in één
  • Kruidvat geeft je een Zen moment Kruidvat geeft je een Zen moment
  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging
  • AVEDA introduceert Invati Advanced AVEDA introduceert Invati Advanced

Foto aan de wand, maar nu eens niet in een lijstje

Veel mensen hebben één of meer foto’s aan de wand. Meestal kiest men voor een fotolijstje, al dan niet met passe-partout of laat men de foto afdrukken op canvas.

Maar er zijn veel meer mogelijkheden! Zo kun je een foto ook op hout laten printen. Je hebt dan de keuze uit diverse houtsoorten van vrij glad tot wat ruwer hout. Dergelijke woodprints kun je bijvoorbeeld bestellen bij www.woodprint.nl

Woodprint

Heb je een strak interieur, dan is het leuk om één of meer foto’s op aluminium te laten printen. Kies je voor glad aluminium dan heb je een gladde lichtglanzende foto, maar wil je een strakkere uitstraling, dan is het leuk om voor geborsteld aluminium te kiezen. Voor deze prints kun je diverse aanbieders vinden, zoals bijvoorbeeld www.fotoopaluminium.nl of www.aluminiumfoto.com

fotoopplexiglas_digidoek.nl
gezin-foto-op-aluminium-geborsteld

Ook een foto, die geprint is op plexiglas past heel goed in een strak modern interieur. Ook hiervoor zijn er diverse bedrijven, die deze mogelijkheid bieden, zoals bijv. www.albelli.nl en www.digidoek.nl

Heb je een interieur, waar bovenstaande ideeën niet passen, dan heb ik ook nog een leuke tip voor als je toch met een fotolijst wil werken. Als je de fotolijst uit elkaar hebt gehaald, leg je eerst de fotolijst met de achterkant naar boven op tafel. Dan leg je de glasplaat in de lijst. Vervolgens leg je de foto in het midden en tot slot vervang de achterkant van de fotolijst door een dun plaatje (plexi)glas.

Het beste kun je het achterste plaatje met een paar tipjes (verwijderbare!) lijm vastzetten aan de lijst.

De muur achter de fotolijst werkt nu als een passe-partout en geeft een luchtig effect, wat vooral leuk is als je een flinke fotolijst gebruikt.

fotolijst glas