Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • TASCHEN summer party TASCHEN summer party
  • Test; Paula’s Choice Resist Skin Firming Line Minimizer Test; Paula’s Choice Resist Skin Firming Line Minimizer
  • Villa Massa Limoncello ijsmachine by Kim Feenstra Villa Massa Limoncello ijsmachine by Kim Feenstra
  • Test; Daily Defense Concealer Roll-On SPF 10 van Sans Soucis Test; Daily Defense Concealer Roll-On SPF 10 van Sans Soucis
  • Test; Sans Soucis zonproducten Test; Sans Soucis zonproducten
  • Test; TOMTOM Touch Cardio fitnesstracker Test; TOMTOM Touch Cardio fitnesstracker
shoppen

Nationale Pannenkoekdag 2015

Vrijdag 27 maart as. is het weer zover, dan vindt alweer de 9e editie van de Nationale Pannenkoekdag plaats, onder het motto ‘Bak mee voor ouderen!’

Tienduizenden basisschoolleerlingen uit de bovenbouw organiseren, met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoeklunch voor een oudereninstelling in de buurt. Zo brengt de oer-Hollandse pannenkoek jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact. Dus op 27 maart staan geen spruitjes, andijvie of hutspot op het menu, maar is het heerlijk smikkelen en smullen van pannenkoeken! Kies voor de klassieke pannenkoek met poedersuiker en stroop of bak eens een bijzondere vorm.

Oetker_Koopmans_Pannenkoekdag_2015_01In Engeland, Ierland en Australiƫ wordt al eeuwenlang Pannenkoekdag (Pancake Day) gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. In de vastenperiode mocht er 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten worden gegeten. Om die ingrediƫnten niet weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken die gretig aftrek vonden.

En natuurlijk kan iedereen dit initiatief steunen, dus laten we allemaal Pannenkoeken bakken op vrijdag 27 maart en deze uitdelen!