Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Kruidvat geeft je een Zen moment Kruidvat geeft je een Zen moment
  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging Tonymoly Panda’s Dream huidverzorging
  • AVEDA introduceert Invati Advanced AVEDA introduceert Invati Advanced
  • De Nest Learning Thermostat is er in 3 nieuwe kleuren De Nest Learning Thermostat is er in 3 nieuwe kleuren
wonen

Kleine ruimten grote ideeën

Kleine ruimten grote ideeenIn kleine ruimten wordt vaak klein gedacht. Jammer, daardoor lijkt de kamer alleen nog maar kleiner… Juist in deze ruimtes moet je GROOT denken en doen! Gebruik liever een paar grote(re) meubelstukken in plaats van vele kleintjes, want dit oogt veel drukker en rommeliger dus kleiner. Grote objecten (en ook vaste meubelen) zijn rustiger en maken daarom de ruimte groter.

Ook teveel verschillende kleuren en materialen maakt kleiner, zie als voorbeeld de foto’s, door hetzelfde materiaal te gebruiken (bijvoorbeeld hout) is er veel eenheid in de kamer. En door de lichte kleuren lijkt alles ruimer en groter! Deze kamer is maar 29 m2, maar alles zit erin. Aangezien het plafond 3.7 m hoog is, is er boven de badkamer en de hal een groot bed gemaakt op een hoogte van 1.35 m. En door een slim trucje, het plaatsen van een blinde deur op de muur, lijkt het appartement groter dan het eigenlijk is.

Kleine ruimten grote ideeen2

De ruimtebesparende ideeën komen overal terug in de ruimte, de trap is ook in gebruik als kast en in de keuken zijn plafondhoge kasten ingebouwd. Dat geeft niet alleen heel veel bergruimte maar ook zorgt dit voor een rustig beeld. Want groots wonen in een klein appartement kan alleen als je heel goed opruimt!

Bron: Villa d’Esta

Belinda, De InterieurTipgever styliste regio Enschede e.o.