Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Action lanceert de Zenova zonnecrèmelijn Action lanceert de Zenova zonnecrèmelijn
  • WALDO Brownies ontvang je gewoon in de brievenbus WALDO Brownies ontvang je gewoon in de brievenbus
  • Vanaf nu altijd en overal ijs eten; Oppo Ice Cream Vanaf nu altijd en overal ijs eten; Oppo Ice Cream
  • Fitbit lanceert de Fitbit Versa, smartwatch speciaal voor vrouwen Fitbit lanceert de Fitbit Versa, smartwatch speciaal voor vrouwen
  • Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie
  • Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip
shoppen

Champagne tips voor Oudjaar

Weet je niet precies wat voor wijn je het beste kan drinken tijdens Oudjaar? Ik heb een aantal wijn tips en tricks voor je van Jacueline Borgers (eigenaresse van restaurant La Viña in Amsterdam)

bubbelsWat is nu lekkerder? Prosecco, Cava of Champagne?
Met Oudjaar kan je prima kiezen voor Cava, dat is een mooie gastronomische bubbel wijn, die op dezelfde manier gevinificeerd wordt als Champagne, maar aantrekkelijker in prijs! Of neem lekker een prosecco! Lekker fruitig, past goed bij de oliebollen om 00.00u en is iets soepeler/aangenamer in de mond!

Rose bubbels wel of niet doen? Rose bubbels Brut zijn over het algemeen droger dan een gewone Brut. Omdat de bubbel zijn kleur krijgt van de schil van de blauwe druif kan je een kleine tannine proeven.

Wat is nu beter Prosecco met schroefdop of kurk? Een prosecco met schroefdop is GEEN echt prosecco. De druk in de fles is namelijk veel te hoog om met een draaidop dicht te krijgen. Dus: drink alleen de echte prosecco, met een echte champagnekurk en muselet.
Verder kan je kan ook op de fles zien of het een echte is via de kwaliteitsaanduiding: DOC of DOCG. Alleen dan heb je met een echte prosecco uit het prosecco gebied Valdobiadene te maken.

Hoe schenk je het beste champagne/cava/prosecco in? Houd je glas een beetje schuin als je de bubbels inschenkt, dan zal de wijn minder schuimen, en heb je minder kans op overstromen bij het inschenken. En let op, daarna ga je niet walsen. Dit doe je alleen met stille wijnen. En hoe kleiner de bubbel, hoe beter de kwaliteit!

En tenslotte nog een tio hoe je een gewone fles wijn opent; Maak de wijn altijd onder het 2e randje open, dan zal de wijn nooit in aanraking komen met de kunstof/ chemicaliën van het omhulsel van de dop, zo wordt de wijn niet beïnvloed in zijn smaak!

En mocht je nog een leuk restaurant zoeken om heerlijke wijnen met bijpassende spijzen te proeven, ga dan echt eens langs bij Restaurant La Vina, en niet alleen voor een compleet menu maar ook voor een borrel met een lekker klein hapje.

restaurant la vina