Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie Binnenkort op reis? SuitSuit lanceert een Fifties koffercollectie
  • Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip Aquarius Hair Turban; droogt én verzorgd je haar in wip
  • Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen Kwekkeboom Oven introduceert Old Amsterdam bitterballen
  • Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning Geef jezelf een mooie bruine kleur met Bondi Sands selftanning
  • Slim de zon in met Altruist zonnecrème Slim de zon in met Altruist zonnecrème
  • Dol op picknicken? Doe ideeën op met het nieuwe Food en Route boek Dol op picknicken? Doe ideeën op met het nieuwe Food en Route boek
wonen

Goed voornemen: één keer per jaar ergens naar toe waar je nog nooit geweest bent!

braderie-lille-2013_4
Een echte aanrader: Brocantemarkt Lille!

Voor iedereen die de brocante houdt, is de brocantemarkt in Lille echt een aanrader! Zet alvast in je agenda in het eerste weekend van september…maar liefst 100 kilometer lange markt.

Deze brocantemarkt, kronkelend door de prachtige straatjes van Lille, Noord-Frankrijk. Met zo’n twee tot driemiljoen mensen die met u mee snuffelen over de grootste brocantemarkt van Europa.

De oorsprong van de ‘Braderie de Lille’ ligt in de 12e eeuw. Een paar weken voor Maria Hemelvaart kregen kooplui van buiten de stad bij hoge uitzondering toestemming om gedurende enkele dagen hun waar te verkopen.
Nog altijd verandert het Franse Lille jaarlijks het weekend van de eerste zondag in september in een autovrije stad. Hier kunnen nog net als vroeger de duizenden verkopers hun kramen opstellen. Naast brocante, curiosa en antiek vind je hier ook kilometers kramen braderie.

Na uren slenteren over de markt stuit je nog steeds op onverwachte schatten. Wie voor het grote spul gaat, kan het beste richting de eeuwenoude citadelle slenteren. In het omringende stadspark wemelt het van de kasten, eethoeken en andere voorwerpen.

Ook een ware attractie waar je niet omheen kunt; Neem plaats op het kolossale eetplein Général de Gaulle,samen met vele andere nationaliteiten mosselen eten aan lange tafels. Hier worden de pannetjes mosselen razendsnel aangevoerd. Wijntje erbij en niet te vergeten, even relaxen.

Al jaren is er de strijd tussen de verschillende restaurants in Lille om de eer wie de grootste berg mosselschelpen voor zijn voordeur verzamelt.  Zelfs de chinees serveert ‘Moules Frites’.

moule

De brocantemarkt begint zaterdag 5 september om 14.00 uur tot en met zondag 6 september 23.00 uur. Officieel is de start van de markt op zaterdag 14.00 uur na de halve marathon. Maar het snuffelen en afdingen begint al de avond ervoor.

Bij Office de Tourisme op de Place Rihour kan je een plattegrond van de stad ophalen. Zo krijg je een goed beeld van de kilometers lange rijen kramen die verspreid door de stad staan.

Meer informatie?

Geniet en kijk je ogen uit alvast een leuke bestemming voor in het nieuwe jaar!

Annemarie Taekema De InterieurTipgever, Regio Groningen.