Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • C&A introduceert een nieuw winkelconcept C&A introduceert een nieuw winkelconcept
  • Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810 Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810
  • Test; Tivoli Audio Model One Digital Test; Tivoli Audio Model One Digital
  • Vaderdag tip; Tivoli lanceert de nieuwe Model One Digital Vaderdag tip; Tivoli lanceert de nieuwe Model One Digital
  • Test; Samsung Level Box Slim Test; Samsung Level Box Slim
  • Print je foto’s met de Samsung Image Stamp Print je foto’s met de Samsung Image Stamp
ladygadgets

Test: FitBit Flex armband

Vorige maand heb ik aangekondigd dat ik de 2 nieuwe FitBit producten, de FitBit Flex en de FitBit Aria zou gaan testen. Vandaag kan je mijn uitgebreide review lezen over de FitBit Flex armband en morgen over de FitBit Aria weegschaal. Beide zijn ‘los’ van elkaar te gebruiken maar ik heb een koppeling gemaakt (op mijn FitBit account) naar beide producten waardoor ik mijn gewicht, vetpercentage, bewegingen en slaapgedrag in 1 oogopslag kan bekijken.

fitbit flex set

We bewegen steeds minder en daarom zijn de stappentellers behoorlijk in opkomst; zoals de FitBit Zip, de Jawbone en ook de Nike Fuel+ band. De FitBit Flex is de meest uitgebreide van alle stappentellers want behalve het aantal passen dat je op een dag doet, wordt ook je slaapritme gemeten en kan je zien hoeveel calorieën je verbrandt hebt.

De Fitbit Flex is kleine sensor die je in een rubberen armband doet. Deze armband is er 2 kleuren (zwart en blauw/grijs) maar online kan je ook een set van 3 armbanden in andere kleuren bestellen. Als je op de bovenkant van de armband 2 keer tikt zie je, dmv. lichtjes, of je je dagelijkse doel (in mijn geval 10.000 stappen) al bijna bereikt hebt of dat je nog even moet doorstappen. Het zijn in het totaal 5 lampjes, dus elk lampje staat voor 2.000 stappen. En zodra ik mijn doel heb bereikt gaat mijn armband trillen. Ik draag de armband gewoon tijdens het douchen maar zwemmen wordt door FitBit afgeraden.

Op de FitBit app (of via je FitBit account op je pc/laptop) kan je precies aflezen hoeveel passen je exact hebt gezet en ook het aantal calorieën dat je al verbrandt hebt. En zo ben ik er achter gekomen dat ik zelfs ’s nachts calorieën verbrandt. Zoals ik al eerder meldde werkt de app met Bluetooth maar nog niet alle Android toestellen worden ondersteund, welke dat zijn kan je bekijken op de FitBit site. De Samsung GALAXY S3 en S4 en de iPhone/iPad zijn in ieder geval geschikt.

fitbit flex app android
fitbit_flex_tracker

Ook kan je je slaapritme bekijken en om dit in te stellen moet je, voordat je gaat slapen, 2 seconden lang op je Flex tikken. ’s Ochtends kan je dan zien hoe vaak je wakker bent geweest en hoe diep je geslapen hebt en ook kan je ’s avonds een wekfunctie instellen. Je wordt dan wakker van het trillen van je Flex. (Dit gaat het gemakkelijkst dmv. de FitBit app en is voor mij een ‘extra’ wekker.)

Nu heeft niet iedereen dezelfde maat pols en als je de FitBit Flex koopt zitten er 2 armbanden bij, L en S. En ook de speciale usb-oplader waarin je de sensor (ong. om de 5 dagen) in moet doen. Je kunt de USB lader in het slot van je laptop/pc doen maar ik gebruik hiervoor gewoon de usb-stekker van mijn Samsung Tablet en na ong. 2 uur is de sensor weer opgeladen en klaar voor gebruik. En ook dit zie je weer aantal het lampjes die verlicht zijn op de sensor. (Vijf lampjes houdt in dat ie vol is.)

En sinds kort kan je, dmv. de speciale Foodzy app, ook precies bijhouden dat wat je eet (per dag) ook verbrand wordt door je lichaam, en zou hou je precies in de gaten of je niet teveel calorieën binnenkrijgt. En dat is in bikinitijd altijd erg prettig.

Ik draag de FitBit Flex nu alweer ruim 3 weken en het is bijna verslavend om te kijken (en bij te houden) of ik elke dag mijn ‘target’ van minimaal 10.000 stappen haal. En een aantal dagen geleden haalde ik zelfs ruim 15.000 stappen en kreeg ik als beloning een extra badge. Je kunt nl. je FitBit account ook koppelen aan je Facebook account en op deze manier je vrienden laten weten hoeveel je elke dag beweegt. Dit is iets dat ik nog niet heb gedaan want ik vind het niet nodig om dat iedereen echt alles van me weet 😉