Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • IKEA inspireert haar wintercollectie op IJsland IKEA inspireert haar wintercollectie op IJsland
 • IKEA lanceert oplaadstations in meubels IKEA lanceert oplaadstations in meubels
 • IKEA lanceert oplaadstations in meubels IKEA lanceert oplaadstations in meubels
 • IKEA lanceert oplaadstations in meubels IKEA lanceert oplaadstations in meubels
 • Puzzel meubels Puzzel meubels
 • Meubels van karton Meubels van karton
wonen

Te klein? Denk groter!

Helemaal verliefd geworden op je eerste huisje of op dat kleine appartementje middenin het centrum van de stad? En weet je al precies hoe dit paleisje eruit moet komen te zien? Één minpuntje, hoe benut je op een goede manier al die kleine ruimtes, zonder deze helemaal vol te proppen met spullen?

Laat een kleine ruimte groter lijken
Om je op weg te helpen staan hieronder een aantal tips die zeker nuttig kunnen zijn wanneer je een kleine ruimte gaat inrichten. Want iedereen wil deze ruimte natuurlijk zo goed mogelijk benutten en op de een of andere manier groter laten lijken.

hoekbank
 • Kleurgebruik
  Donkere kleuren laten een ruime kleiner lijken. Het is dus een stuk slimmer om lichte en wat koelere kleuren te gebruiken. Niet alleen op de muren, maar het is ook beter om de meubels wat lichter te houden. Wanneer je de meubels in eenzelfde tint, maar dan net wat donkerder, als de muren houdt, zit je altijd goed. Heel belangrijk is om het plafond wit te houden. Met een kleine kleurverandering lever je al gelijk in op ruimte.
 • Meubels
  Creëer een open ruimte. Het is belangrijk om de ruimte te kunnen overzien en niet gehinderd te worden door bepaalde voorwerpen. Het is een misverstand dat kleine meubelen een ruimte groter laten lijken. Grote meubels creëren juist ruimte, een hoekbank kan dus perfect in een kleine ruimte geplaatst worden, zonder dat deze ruimte dan kleiner gaat lijken. . Het is ook mogelijk om meubels precies op de maat te laten maken die in je interieur past. Benut in ieder geval de complete ruimte.
 • Opruimen
  Laat je rommel niet slingeren. Stapels met boeken, volgeladen tafeltjes en overvolle kapstokken vullen de ruimte juist en laten deze dus kleiner lijken.
 • Speel met licht en spiegelende voorwerpen
  Breng zoveel mogelijk licht in de kamer. Blokker in ieder geval geen daglicht en plaats extra lichtpunten in donkere hoeken. Spiegelende materialen laten een ruimte groter lijken. Dit hoeven niet perse spiegels te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een glimmende (en dus weerspiegelende) tegelvloer of badkamerwand.

Laat deze liefde dus niet aan je voorbij gaan omdat je niet weet hoe je een kleine ruimte goed moet benutten, maar raadpleeg bovenstaande tips en leef nog lang en gelukkig in je nieuwe stulpje.