Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Metamorfose van de zolder ! Metamorfose van de zolder !
 • Deze week op Marktplaats Deze week op Marktplaats
 • Vaste trap op 1 m2 ?  Ja, dat kan Vaste trap op 1 m2 ? Ja, dat kan
 • Slimme opbergtip ! Slimme opbergtip !
 • Bureaugadget Bureaugadget
 • Meer licht = Meer ruimte Meer licht = Meer ruimte
wonen

De zolder optimaal benutten

Een grote zolder is ideaal voor het opslaan van oude meubelen en andere spullen, maar ook voor het vergroten van de woonruimte van je huis. Wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die niet meer bij elkaar op de kamer willen slapen of graag een rustige studeerkamer wilt maken is de zolder een goede optie. Het nadeel is alleen dat hier (meestal) weinig daglicht binnenvalt, maar dit probleem is er om opgelost te worden.

dakkapelEen dakkapel
De oplossing is een dakkapel. Natuurlijk is een kleine verbouwing wel noodzakelijk wanneer je een dakkapel wilt (laten) plaatsen, maar dit is een investering die zichzelf terugbetaalt. En dakkapellen brengen meerdere voordelen met zich mee:

 • Een dakkapel zorgt voor extra woonruimte
  Door middel van een dakkapel kan een zolder niet alleen maar benut worden als een opslagplaats, maar ook als een slaapkamer of een studeerkamer. Met een dakkapel zorg je dus eenvoudig voor een efficiëntere kamerindeling in het huis. Hierdoor wordt niet alleen de woonruimte vergroot, maar stijgt ook de waarde van je huis.
 • Een dakkapel brengt extra licht in huis
  Door het (laten) plaatsen van een dakkapel op de zolder hoef je overdag geen licht meer aan te doen, maar wordt deze verlicht door de binnenval van natuurlijk daglicht. Meteen energiebesparend dus.

Een dakkapel hoeft niet alleen maar op een zolder geplaatst te worden, maar kan ook gebruikt worden voor het creëren van meer ruimte in je bestaande slaap- en/of studeerkamer.

De dakkapellen van tegenwoordig zijn in zoveel verschillende soorten en maten verkrijgbaar dat er altijd wel eentje te vinden is die aansluit bij de rest van de stijl van je woning.