Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Philips introduceert Flite headsets; superlicht en heel betaalbaar Philips introduceert Flite headsets; superlicht en heel betaalbaar
 • Philips Slowjuicer Philips Slowjuicer
 • Philips 901F tv is ’s werelds enige OLED-4K-tv met Ambilight Philips 901F tv is ’s werelds enige OLED-4K-tv met Ambilight
 • IFA Berlijn 2016 IFA Berlijn 2016
 • Lifestylelady gaat naar IFA Berlijn Lifestylelady gaat naar IFA Berlijn
 • Philips ontharingsproducten zorgen voor een haarvrije zomer Philips ontharingsproducten zorgen voor een haarvrije zomer

Pinterest

 • awesome Philips Slow
 • awesome Philips Slow
 • cool Philips Slowjui
 • cool Philips Slowjui
 • cool Philips Slowjui
 • nice Philips Slowjui

Meest bekeken

 • Geen klitten meer met de Tangle Teezer haarborstel Geen klitten meer met de Tangle Teezer haarborstel
 • Aveda Holiday Giftsets Aveda Holiday Giftsets
 • Test; Dyson V8 Absolute draadloze steelstofzuiger Test; Dyson V8 Absolute draadloze steelstofzuiger
 • Een heerlijke nazomer in je eigen tuin Een heerlijke nazomer in je eigen tuin
 • Zo kies je de juiste matras Zo kies je de juiste matras
 • Joline Jolink viert haar 10-jarig jubileum met een capsule collectie Joline Jolink viert haar 10-jarig jubileum met een capsule collectie
ladygadgets

Philips Wake-Up light: Ben jij een ochtendmens?

De nachten worden alweer langer en daardoor krijg je het ‘probleem’ van in het donker opstaan. Ikzelf kan altijd zonder problemen mijn bed uitkomen maar als het nog donker is wil ik me altijd nog wel omdraaien en de wekker op  de ‘snoozestand’ zetten. Herkenbaar?

Waarschijnlijk wel want Nederland heeft het grootste aantal ‘snoozers’ van Europa blijkt uit een onderzoek van Philips. We kennen het hoogste aantal ‘snoozers’ van Europa en een derde heeft 30 minuten of meer nodig om echt wakker te worden. Verder toont dit onderzoek aan dat meer dan de helft van de Europeanen moe, traag en knorrig is bij het wakker worden. Ook Nederlanders zijn in de ochtend niet op hun allerbest. (Het onderzoek – uitgevoerd in 11 landen in Europa – laat zien dat de helft van de Nederlanders zichzelf als ochtendmens typeert. Frankrijk kent het hoogste aantal ‘ochtendmensen’ met 69%.) En speciaal voor alle ochtendhumeurmensen is Philips gestart met de ‘Wake-up Challenge’.

“Voor echte ‘ochtendmensen’ zijn de uurtjes voor het middaguur de besten van de dag. Deze mensen worden gemakkelijk wakker, hebben meer energie in de ochtend en zijn alerter”, vertelt Vanja Hommes, lichttherapie expert en Senior Application Scientist bij Philips. “Uit het onderzoek blijkt echter dat de ochtend voor de meerderheid van de Nederlanders elke dag weer een strijd is. En dat is jammer, want ‘ochtendmensen’ hebben op meer dan de helft van de Nederlanders een positief effect. Bovendien geeft lekker wakker worden je de hele dag een goed gevoel en meer energie.”

Verder is gebleken dat Nederland uitblinkt met het grootste aantal ‘snoozers’ van Europa: bijna de helft (44%) typeert zichzelf als ‘snoozer’ en wil dus graag nog een paar minuutjes extra slaap bij het afgaan van de wekker. Vooral vrouwen (69%) en jongeren onder de 24 jaar (86%) ‘snoozen’ tijdens de doordeweekse ochtenden. En over het algemeen doen we er in Nederland maximaal een kwartier over om alert en wakker te zijn (71%). Jongeren hebben daar echter meer moeite mee: bijna de helft heeft meer dan 30 minuten nodig om echt wakker te worden.

Dat ik in de herfst en winter meer moeite heb om mijn bed uit te komen is heel normaal, want dit is iets waar 2/3 van de Nederlander last van heeft, en ook de vrouwen meer dan de mannen, samen met de Britten en Denen. En licht zoals gebruikt in de Philips Wake-up Light kan hier een oplossing bieden zodat je je dag fris en fruitig begint.

Herken jezelf in het bovenstaande doe dan mee met de ‘Wake-up Challenge’. Philips Wake-up Light daagt Nederlanders met het grootste ochtendhumeur uit om te veranderen in echte ‘ochtendmensen’ in slechts 21 dagen. Je kunt jezelf, je partner, vrienden of vriendinnen opgeven via www.facebook.com/PhilipsHealthyLiving.

Onder de apps op Facebook vind je het tabje Wake up Challenge. Onder deze tab vind je een quiz en kun je je inschrijven voor de Challenge en wie weet wordt jij wel uitnodigt om mee te doen. De Challenge duurt in totaal 3 weken en ga je de effecten van de Philips Wake Up Light ervaren.  En na deze 3 weken is de officiële uitdaging afgelopen en dan verwacht Philips dat je door het ontwaken met de Wake Up Light meer energie hebt en ook echt ochtendmens geworden bent.