Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Epson Ecotank ET-7700 (foto)printer Test; Epson Ecotank ET-7700 (foto)printer
  • C&A introduceert een nieuw winkelconcept C&A introduceert een nieuw winkelconcept
  • Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810 Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810
  • Test; Tivoli Audio Model One Digital Test; Tivoli Audio Model One Digital
  • Vaderdag tip; Tivoli lanceert de nieuwe Model One Digital Vaderdag tip; Tivoli lanceert de nieuwe Model One Digital
  • Test; Nest Cam Outdoor Test; Nest Cam Outdoor
ladygadgets

iPad: WiFi of 3G-versie?

MiFiHet wordt steeds makkelijker om een iPad aan te schaffen: in onder andere Frankrijk en Duitsland is het apparaat al verkrijgbaar en de echt geduldige ladies kunnen eind juli ook naar een MacStore in Nederland om er één aan te schaffen. Er zijn verschillende uitvoeringen van de iPad: vanaf 16 Gb, alleen met WiFi of met WiFi én 3G. Maar wat te kiezen?

Ik heb de iPad nu een kleine maand in huis. Mijn ervaring is dat het toch vooral een fijn apparaat voor thuis is. Het is heerlijk om er digitale tijdschriften en boeken op te lezen, even twitteren in bed vlak voor het slapen en snel wat opzoeken voordat ik de deur uitga. Ik pak thuis vaker de iPad erbij dan de laptop. Veel sneller, fijner en mooier. Omdat ik de iPad ook nodig heb voor mijn werk, neem ik hem iedere dag met me mee. Maar zou ik hem alleen privé gebruiken, dan zou ik er vaak voor kiezen om hem thuis te laten. Voor mij zou een 3G-verbinding dus niet nodig zijn.

Ik heb echter wel regelmatig dat ik demonstraties wil geven op plekken waar niet direct WiFi beschikbaar is. In zo’n geval zou een 3G-versie uitkomst bieden. Maar ook voor dit probleem is een gadget: de MiFi. De MiFi is een klein apparaat, ter grootte van een creditcard, waar een simkaart met data-abonnement in gaat. Vervolgens zet de MiFi het 3G-signaal om in een WiFi-signaal. Altijd en overal dus je eigen WiFi-hotspot bij de hand! Ook handig voor alle andere apparaten: je laptop, mobiele telefoon en iPod Touch bijvoorbeeld.

Onder andere voor € 119  verkrijgbaar bij Vodafone.