Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Ga dit jaar naar Carnaval verkleed als PRAATPAAL Ga dit jaar naar Carnaval verkleed als PRAATPAAL
  • Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets
  • KLAPP Aroma Selection lanceert 3 gezichtsmaskers KLAPP Aroma Selection lanceert 3 gezichtsmaskers
  • De Douglas store in Hoog Catharijne (Utrecht) gaat open De Douglas store in Hoog Catharijne (Utrecht) gaat open
  • iCandy lanceert de vernieuwde iCandy Raspberry iCandy lanceert de vernieuwde iCandy Raspberry
  • New Looxs fietstassen New Looxs fietstassen
wonen

Huis gekocht!

 

 huis-sleutels_215x142_2_1

Tja daar zit je dan met de verkoopfolder in je handen, nog even bijkomen van de schok… we hebben een huis gekocht! Na 10 jaar huren eindelijk (weer) een eigen huis! Niet dat het allemaal zo snel is gegaan maar ik heb de laatste tijd toch in een roes geleefd. En nu komt het pas bij mij binnen!

 Door de lange weg van loven en bieden en dan nog de hypotheek voor elkaar te krijgen…(Wat een gedoe om als zelfstandigen een hypotheek te krijgen…het is te merken dat de banken terughoudend zijn in het verlenen van een hypotheek) moeten we nu allerlei zaken gaan regelen zoals een aannemer, stukadoor etc.

Even terug naar het kopen van een huis…we waren al een tijdje op zoek. Waarom dan juist dit huis gekocht? De woning heeft vele voordelen waarom we erop zijn gaan bieden: prachtige handgemaakte keuken (had mijn eigen ontwerp kunnen zijn…), mooie badkamer en de woning is niet eens zo heel oud (2 jaar) daardoor nog alle garanties op het huis. Leuke woonplaats en wijk, tuintje voor en achter. Zijn er dan ook nog nadelen? Ja …maar een klein nadeeltje… een kleine woonkamer, daarom hebben we besloten om direct een aanbouw te laten maken.

 Als interieurvormgever kan ik me helemaal gaan uitleven op kleuren, indelingen en materialen.  En toch wil ik het voor onszelf eens anders aanpakken…Het huis gaan we daarom inrichten volgens Feng Shui.  Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

En van Feng Shui weet ik niet zoveel af…daarom hebben we Patty van de Horst ingeschakeld voor het Feng Shui interieuradvies. Dat geeft mij/ons handen en voeten de ruimtes in te delen en keuzes te maken.

Met het advies van Patty en onze eigen inbreng zal het een fijn thuis worden! Ik zal in de komende maanden verslag doen van de belevenissen.

 Mart Renes