Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Mymuesli Slanker Leven Plan Mymuesli Slanker Leven Plan
  • TASCHEN strooit met boeken TASCHEN strooit met boeken
  • Test; Moto Z2 Force en Moto Mods Test; Moto Z2 Force en Moto Mods
  • Ga dit jaar naar Carnaval verkleed als PRAATPAAL Ga dit jaar naar Carnaval verkleed als PRAATPAAL
  • Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets
  • KLAPP Aroma Selection lanceert 3 gezichtsmaskers KLAPP Aroma Selection lanceert 3 gezichtsmaskers
ladygadgets

Scanner op je mobiele telefoon

Je ziet steeds meer websites met daarop de zgn. QR code (Quick Response). En je kunt deze code gebruiken als je op je mobieltje een scanner hebt zitten of hebt gedownload.

QR-code_9292_logo

Ik heb zelf de Nokia E71 en daarop zat ook de scansoftware. Ik reis regelmatig met het openbaar vervoer en maak dan gebruik van de site 9292ov.nl en ook daar dook de QR code op, nadat ik een reisadvies had opgevraagd. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik toch wel eens weten wat het ‘nut’ was van het scannen van de code en ik ben aan de slag gegaan. Ik had een reisschema opgevraagd (bus-trein-bus) en ik kreeg het reisadvies te zien, daarop heb ik de scanner van mijn mobieltje aangezet en deze voor mijn beeldscherm gehouden, mijn telefoon maakte een scan en sloeg deze in mijn telefoon op in de vom van een link. Je hoeft daarna alleen nog maar de link te openen en het gevraagde reisschema was weer zichtbaar en ik wist gelijk welke bus ik moest pakken.

Ik vind het een erg makkelijke en handige toepassing.