Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • IKEA richt je studentenkamer voordelig in IKEA richt je studentenkamer voordelig in
  • Interieuradviseurs gezocht regio Brabant Oost en Utrecht. Interieuradviseurs gezocht regio Brabant Oost en Utrecht.
  • Wonen in een zeecontainer Wonen in een zeecontainer
  • Stoere lampen Stoere lampen
  • Kleine studentenkamer inrichten Kleine studentenkamer inrichten
  • Nieuwe interieur trends voor weinig geld Nieuwe interieur trends voor weinig geld
wonen

Bureaumanagement als bijbaan

Binnen een architectenbureau is er een grote diversiteit aan functies. Zo zijn er architecten, bouwbegeleiders, maar ook bureaumanagement is een belangrijk onderdeel bij een architectenbureau. Deze keer Barry Zwaan aan het woord, de assistent-bureaumanager bij ARHK.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding Bouwkunde aan de HvA. Binnen de opleiding is het mogelijk om te specialiseren in verschillende richtingen. Zo heb ik gekozen om me te richten op het Bouwmanagement.

In mijn derde jaar ben ik bij ARHK terecht gekomen via een stage. Tijdens mijn stage bij ARHK heb ik diverse bouwmanagement taken mogen verrichten en daarnaast ben ik veel bezig geweest met het ontwikkelen van standaard formulieren die momenteel volop worden gebruikt binnen het bureau.

Mijn stage is ondertussen afgelopen maar nog steeds ben ik werkzaam bij ARHK, namelijk als assistent-bureaumanager. Dit doe ik 1,5 dag per week als bijbaan naast mijn studie. Ik ben verantwoordelijk voor de planningen van werknemers en help bij het opzetten van systemen om alles wat op kantoor gebeurt inzichtelijk te krijgen.

Een van mijn favoriete ontwerpen van ARHK is het project aan het Oosterpark te Amsterdam. Vooral de ‘lichtkoker’ is erg mooi en geeft veel sfeer aan de woning.

Dankzij deze bijbaan kan ik praktijkervaring opdoen naast mijn studie wat mijn kennis zal vergroten. Een studiegerelateerde bijbaan kan ik iedere student aanraden!