Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp
  • Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap
  • Bohemian Vibes in de nieuwe IKEA zomercollectie Bohemian Vibes in de nieuwe IKEA zomercollectie
  • Fairybell kerstbomen geven je tuin en terras in no-time de ultieme kerstsfeer Fairybell kerstbomen geven je tuin en terras in no-time de ultieme kerstsfeer
  • Fleur je huis op met de Orchidee Fleur je huis op met de Orchidee
  • HEMA tuinaccessoires HEMA tuinaccessoires
wonen

Wilgenhut bouwen

Een creatieve aanwinst voor een avontuur in eigen tuin.

Wanneer je een natuurlijke tuin hebt en de ruimte voor een experiment, is het geweldig om een hut in de tuin te bouwen.
Elk kind houdt  immers van verstoppen, hutten bouwen, klimmen en klauteren.

Een wilgenhut bouwen is niet moeilijk. Er komt geen gereedschap aan te pas! Nou ja, op een snoeischaar na dan…
Eind van de winter worden de wilgenstruwelen vaak gesnoeid, en dat is het moment dat je kans hebt om aan de takken te komen. (Althans, dat gold voor ons. In het park om de hoek konden we ze zo halen, voordat ze de versnipperaar in gingen). Wanneer de takken vers zijn, zijn ze het best te verwerken.

De werkwijze is eenvoudig;
Steek de wilgentenen in de grond in de vorm die voor de hut gewenst is, steek ze dicht genoeg bij elkaar zodat je de wilgentenen er later gemakkelijk doorheen kunt vlechten. Blijf vlechten totdat je boven bent, heel simpel.
Je kunt raampjes en deurtjes in de hut maken. (Door ruimte open te laten of door de raampjes er later in te knippen).  Je kunt, als je een iglootje maakt, het bovenste gedeelte ook openhouden, zodat er een soort lichtoepeltje ontstaat.
Als bodembedekking kun je houtsnippers strooien bijvoorbeeld. (In een dichte hut, komt weinig licht binnen, er zal dus geen natuurlijke begroeiing zijn).

Het allerleukste aan een wilgenhut is wel dat hij leeft! De takken die in de grond zijn gestoken, gaan wortelen en zullen in het voorjaar blad krijgen. De wilgen zullen , wanneer de grond vochtig genoeg is, gewoon doorgroeien. En de hut moet danook gesnoeid worden op z’n tijd!

Wij hebben een aantal jaren plezier van de hut gehad. Al was het alleen maar een mooi gezicht in de tuin! Hij groeide als kool en is in goede staat afgebroken voor een nieuwe levensfase van onze dochter; de trampoline deed zijn intrede.