Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • De zolder optimaal benutten De zolder optimaal benutten
  • Metamorfose van de zolder ! Metamorfose van de zolder !
  • Deze week op Marktplaats Deze week op Marktplaats
  • Slimme opbergtip ! Slimme opbergtip !
  • Bureaugadget Bureaugadget
  • Meer licht = Meer ruimte Meer licht = Meer ruimte
wonen

Vaste trap op 1 m2 ? Ja, dat kan

Ruimtegebrek !  Wie kent het probleem niet ? Of je nu een groot of een klein huis hebt, je wilt altijd alle ruimte optimaal benutten. Meerdere trappen in huis kunnen enorme ruimtevreters zijn. De meeste onder ons zullen de trap naar de bovenverdieping geen probleem vinden, want hier is immers een ware “eyecatcher” van te maken en kan een sieraad voor ons huis betekenen. Kijk nog maar eens naar mijn artikel “Hot en Trendy! Glazen trap” van afgelopen week.
   
Wat vaak wel een ruimtevretend probleem in menig huis is, dat is de zoldertrap, de keldertrap of de trap naar het dakterras. Deze trap of trappen staan vaak in de weg en nemen vele meters in beslag. Allemaal verloren ruimte waar je verder niets mee kan.

Een vaste zoldertrap die past op 1 m2 leek jarenlang een droom. Maar bij EeStairs bieden zij u de oplossing.  De ruimtebesparende 1m2  trap™.  Zoals de naam het al zegt, de trap past op 1 m2  vloeroppervlak en het trapgat hoeft ook niet groter te zijn dan 1 m2.

Het duurde even, maar na een paar maanden ontwerpen was de trap er klaar voor. Het ontwerp van de ruimtebesparende trap is naar het Octrooicentrum Nederland (OCN) gegaan en daar is octrooi op dit ontwerp aangevraagd.

De ruimtebesparende trap is (bijna) overal te plaatsen. De trap wordt namelijk speciaal voor u op maat gemaakt. Het enige wat ervoor nodig is, is een trapgat van minimaal 80 x 80 cm. Wel moet u er rekening mee houden dat de trap maximaal 13 treden heeft. Bij 90% van de verdiepingshoogtes is dit het juiste aantal treden voor deze trap.